Jako Papağanların Banyo ve Temizliği




 Jako Papağanların Banyo ve Temizliği:


Banyo:
Papağanların tüy / cilt sağlıklarını muhafaza etmek ve zararlı parazitlerden koruyabilmek için banyo yaptırmak gerekir. Papağanlara banyo yaptırılması , zamanla vücutlarından dökülen ve bulunduğu ortamı kirleten , insanlar tarafından solunduğunda alerjilere neden olan tozları azaltır. Banyo için duş başlığı kullanılabilirse de benim tavsiyem çiçek sulamada kullandığımız, su püskürten plastik spreyler olacaktır. Banyo yaptırırken suyun papağanın burun ve kulak deliklerine kaçmamasına dikkat edilmelidir. Duş başlığı ile yaptırılacak banyoda suyun akış hızını ayarlamak  zor olabilir fakat su püskürten spreylerde sıkıntı yaşamazsınız. Kullanılacak olan su ılık olmalıdır. Banyo suyuna sabun , şampuan gibi kimyasallar kesinlikle katılmamalıdır. Sabun ve şampuanları kullandığınızda tam olarak durulamanız mümkün değildir. Bu durum papağanınızın cildinin kurumasına ve sağlığının bozulmasına neden olur. Eğer şu ana kadar papağanınızın banyosunda bu tip kimyasallarlar kullandıysanız , şuandan itibaren bu duruma derhal son verin. Yıkama suyuna (500 – 700 ml) bir çorba kaşığı kadar elma sirkesi ilave ederseniz iyi bir hijyen sağlamış olursunuz. Elma sirkesi papağanınızın tüylerinin daha parlak görünmesine katkı sağlar. Papağanınıza banyo yaptırmak için akşam saatlerini değil , günün daha sıcak saatleri olan gündüz saatlerini mümkünse öğlen saatlerini tercih edin. Banyo sonrası saç kurutma makinesi ile kurutmaya çalışmayın. Saç kurutma makinesi insanların saçlarını kurutmak için idealdir fakat tazyikli hava akımı ılık / sıcak bile olsa papağanlarınıza uygun değildir. Papağanlar banyo yapmaktan hoşlanırlar. Sıcak mevsimlerde haftada 3 – 4 kez banyo yaptırın. Soğuk mevsimlerde haftada  1 kez yapılan banyo yeterli olacaktır. Papağanınız zaten cereyan almayan bir yerde bulunmaktadır. Banyodan hemen sonra tüyleri tam kurumadan en ufak bir cereyana maruz kalması onu hasta edecektir bu konuya dikkat edilmelidir.
                                  


Papağanlarda Banyo ve Aloe Suyu Hakkında Bir Yazı:
  Jakolar ve kakaduların büyük kısmı çok kuru bir cilde sahiptirler. Tüylerinin su geçirmezliğinin yüzde 75 ini doğal kepekleri sağlar. 
Papağanlarına spreyleme ile banyo yaptıran çoğu kişi bu işi düzgün yapamadığını düşünür.. aslına bakarsanız bu doğrudur.

Tamamen sırılsıklam olacak şekilde bir banyo idealdir fakat sadece bazıları için.. , daha anlaşılabilir şekilde söyleyecek olursak kısaca uygulaması, tamamen derisinin ıslanması zordur... Bazı kuşlar bu şekilde tamamen ıslanacak şekilde yıkanmazlar.. Bu şekilde tam ıslatmadan yapılan banyonun herhangi bir yararı olmaz. Sanki hiç banyo yaptırmıyormuşçasına kuru cilt kızışır ve kaşıntıya sebebiyet verir. Bu tahriş ve kaşıntı tüy yolmaya ve kemirmeye sebep olur. Bu tüyler yenilenirler fakat bazen de kuşların kemirdiği bu tüyler asla büyümez ve yeniden çıkmazlar..
 
Birçok kuş için tüylerini yolsun veya yolmasın aloe suyunun birçok problemi giderdiği görülmüştür. Daha başka ciddi problemler aloe suyunun düzenli kullanımıyla ciddi ölçüde azalıp papağanınızı koruyacaktır..
 
Aloe suyu veya su kullanmak papağanın doğal kepeklerini tamamen yok etmez. Bu yüzden aloe ile olan banyolardan sonra bile kepeklenme olması kepeklerin gözlemlenmesi başarısız olduğunuz anlamına gelmez. Kepek tüy korunmasındaki doğal etmendir. Ve sürekli olarak papağan tarafından üretilir.

Aloe suyunu kullanmak :

Bu ürün için kullanılan en iyi yöntem spreylemedir. Aloe suyu oda sıcaklığında veya soğuk olmalıdır. Suyla karıştırıp karıştırmamak size kalmıştır.. genelde karıştırmadan kullanmak tercih edilir ve kuşunuz asla zarar vermez. Yıllardır bu şekilde kuşlarının tüy ve deri bakımını yapan üreticiler var ve hiçbir şekilde şikayetleri olmamıştır.

Jako larda iyice ıslanması, yıkanması gereken yerler:
1 Kanatların gövde ile buluştuğu yerin iç kısımları.. Bu bölge çok iyi şekilde spreylenmelidir.

2 Tüm göğüs belgesi boyundan başlayıp bacaklara kadar.

Bu bölgede su geçirmezlik daha az olduğu için sırılsıklam ıslanması kolaydır.

3 Her iki ayaktaki tüy kaplı bölümler..

4 Boyun /ense kısmı (gövdeye doğru).
 
İlk olarak göğüs kısmından başlayın ve kuşa olan uzaklığınız yaklaşık olarak 25 -- 30 cm olsun.. Aslına bakarsanız ne kadar yaklaşırsanız kuş için daha iyi olur... rahatsız olmayacağı şekilde yaklaşmanız tavsiye edilir.. Daha sonra boyun kanatlar ve diğer kısımları ıslatın. Bazı kuşlar kanatlarını ıslatılırken açarlar. Buda tabiki sahipleri ve kendileri için iyice ıslanmaları bakımından bi avantajdır..

Aloe suyu kullanmak kuşunuzun tüylerini ve derisini yumuşacık yapacaktır. Kaşıntı ve sürekli aynı bölgedeki tüyleri kemiren papağanınız varsa değişikliği göreceksiniz..

Ayrıca kazayla bile olsa Aloe suyu kuşunuza zarar vermez.. ek olarak insanlar bile çoğu zaman bağırsak ve deri problemlerinde Aloe suyu kullanıyorlar..



Temizlik :
Papağanınızın kullanacağı tüm yemlik ve suluklar piyasadan ilk alınmasından sonra iyice yıkanarak dezanfekte edilmelidir .Halen kullanmakta olduğunuz bu malzemeler yine haftada 2 – 3 defa kimyasal malzeme kullanılmadan bol su ile yıkanmalıdır. Kafesin alt sürgüsünde bulunan kağıt her gün değiştirilmeli ,alt ızgara haftada 2 – 3 kez , tünekler ve kafes en azından ayda bir kez bol su ile yıkanmalıdır.
Jako papağanına nasıl banyo yaptırıldığını aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz:

{ 0 yorum... Skip ke Kotak Komentar }

Tambahkan Komentar Anda

 

Etiketler

2013 albümü 23 NİSAN ahşap boyama ahşap boyama alışveriş Aperatifler baby shower battaniye bayram kurabiyeleri bayram kutlaması bebek kurabiyeleri bebek şekeri bezden pasta börekler brunchtayız butik cupcake butik kurabiye butik pasta cheesecake Cikolata Corbalar Cumhuriyet Bayramı çizgi film karakterli kurabiyeler çocuklar için elişi çorbalar davet sofrası değerlendirme değişik el işleri dekorasyon dekoratif duvar boyama DIY(kendin yap) Diger diğerleri dikiş diş bugdayı kurabiyeleri doğum günü kurabiyeleri dost sofraları düğün kurabiyesi erkek çocuklar için kurabiyeler et yemekleri Etamin Etkinlik Tarifleri evlilik teklifi kurabiyeleri fotoğraf merakı garnitürler geri dönüşüm gezilecek yerler giysi yenileme goblen hamur işleri hastane odası hediye hediyeleşme etkinliği kahvaltılıklar Kahvaltiliklar keçe kedi maması kedi yemekleri kekler ve tartlar kına kurabiyeleri kış hazırlıkları / turşular reçeller kız çocukları için kurabiyeler kombin köfteler köpek maması köpek yemekleri kurabiyeler kuş maması makarnalar Malatya Kofteleri Mayalilar mekan tavsiye meyve tatlıları Mezeler mezuniyet kurabiyeleri Minyatür mobilya yenileme nakış ne nerede yenir online alışveriş Oyunlar örgü giysi özel günler pastalar peçete katlama pilavlar reçeller salatalar salatalar ve mezeler sebze yemekleri sergi sevgililer günü kurabiyeleri sipariş sofralarım Sohbetler sürpriz hediyelerim süslü lezzetler sütlü tatlılar şalvar şeker hamuru şerbetli tatlılar takı ve aksesuar tarifler tatil Tatlilar tavuk yemekleri Tavuklu Yemekler tığ işi tığ işi aksesuar tığ işi giysi trend tuzlular tv programı ve basın Uluslararasi Tarifler yeni yıl çalışmaları yenimoda yeniyıl çalışmaları yetişkinler için kurabiyeler yıldönümü kurabiyeleri Yoresel Yemekler yöresel yemekler zafer bayramı zeytınyağlılar Zeytinyaglilar

Popüler Yayınlar

Evde Hobi Yemek © 2012 | Template By Jasriman Sukri