ev yapımı pratik tavuk döner

evde tavuk döner nasıl yapılır

Yarın pazar, dışarısı buz gibi karlı hamdolsun evlerimiz sıcacık kimimizde soba kimimizde şömine ikisinin keyfi de ayrı odunların yanışı eve verdiği o muhteşem enerji çok hoş. Pazarın tadını çıkaralım hep beraber ben böyle günlerde mutfak da uzun uzadıya zaman geçirmeyi sevmiyorum misafir ağırlamayacaksam şayet basit ama zevkli yemekleri tercih ediyorum olmadı 2 su bardağı undan hamur yoğurup lahmacun yada pide yaparım hamur az olunca oda bence çok zor değil hatta pratik ve de zevkli bir pazar yemeği oluyor..

Dışarıdan geldik yemeğimiz yok, keza hazırda yemeğimiz hiç olmaz ben o öğün taze pişen yemeği yerim akşamdan kalan yemeği sevmem galiba çocuklara da bunu aşıladım onlarda akşamdan olunca yemez bu demek değil ki kalan yemekleri çöpe atıyoruz asla kimin ne kadar yiyeceği belli çekirdek aileyiz yurt dışında yaşıyoruz memlekketteki gibi çat kapı misafir olmaz ona göre pişiririm ve o öğünde biter. 

Buzluk da tavuk göğsüm vardı çözülmesi uzun sürecek onu bekliyecek sabrımız yok. Keskin kasap bıçağıyla tahtanın üzerinde evire-çevire ince kestim. Aslında önceden bu iş için düşünülüp marine edilip buzluğa kaldırılırsa süper olurmuş. Panik yok tam 30 dk içinde süper bir yemeğimiz oldu hemde çok lezzetli..

miktar kişi sayısına göre hazırlanır

1/2 tavuk göğsü
3 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı zeytinyağ
(birer çimdik baharat)
toz kırmızı biber, kekik, kimyon, kişniş, mercanköşk, köri, acı kırmızı toz biber, karabiber
(baharatları evdeki seçeneğinize göre ayarlayabilirsiniz)
tuz



İnce kesilmiş tavuğun üzerine tüm malzemeyi boca edin ve iyice karıştırın. Tavaya biraz zeytinyağı gezdirin çünkü tavuk göğsü yağsız olduğu için kuru olmasın. Kızan tavada dönerleri çevirerek pişirin. Et ince kesildiği için hemen pişiyor..

yarım atom salatayı çok ince kıyın
2-3 yaprak mor lahanayı çok ince kıyın
biraz tuzla tatlandırıp karıştırın
Dürüm ekmeklerini tavada ısıtıp dönerleri pay edin üzerine hazırladığınız salatayı pay edin sıkıca sarın.

Scheckerda yoğurdu çalkalayıp 1dk da köpüklü yaptığımız ayranla servis yapıyoruz..

isteğe bağlı aynı tavada domates ve biber közleyip dürümle servis yapın..

{ 0 yorum... Skip ke Kotak Komentar }

Tambahkan Komentar Anda

 

Etiketler

2013 albümü 23 NİSAN ahşap boyama ahşap boyama alışveriş Aperatifler baby shower battaniye bayram kurabiyeleri bayram kutlaması bebek kurabiyeleri bebek şekeri bezden pasta börekler brunchtayız butik cupcake butik kurabiye butik pasta cheesecake Cikolata Corbalar Cumhuriyet Bayramı çizgi film karakterli kurabiyeler çocuklar için elişi çorbalar davet sofrası değerlendirme değişik el işleri dekorasyon dekoratif duvar boyama DIY(kendin yap) Diger diğerleri dikiş diş bugdayı kurabiyeleri doğum günü kurabiyeleri dost sofraları düğün kurabiyesi erkek çocuklar için kurabiyeler et yemekleri Etamin Etkinlik Tarifleri evlilik teklifi kurabiyeleri fotoğraf merakı garnitürler geri dönüşüm gezilecek yerler giysi yenileme goblen hamur işleri hastane odası hediye hediyeleşme etkinliği kahvaltılıklar Kahvaltiliklar keçe kedi maması kedi yemekleri kekler ve tartlar kına kurabiyeleri kış hazırlıkları / turşular reçeller kız çocukları için kurabiyeler kombin köfteler köpek maması köpek yemekleri kurabiyeler kuş maması makarnalar Malatya Kofteleri Mayalilar mekan tavsiye meyve tatlıları Mezeler mezuniyet kurabiyeleri Minyatür mobilya yenileme nakış ne nerede yenir online alışveriş Oyunlar örgü giysi özel günler pastalar peçete katlama pilavlar reçeller salatalar salatalar ve mezeler sebze yemekleri sergi sevgililer günü kurabiyeleri sipariş sofralarım Sohbetler sürpriz hediyelerim süslü lezzetler sütlü tatlılar şalvar şeker hamuru şerbetli tatlılar takı ve aksesuar tarifler tatil Tatlilar tavuk yemekleri Tavuklu Yemekler tığ işi tığ işi aksesuar tığ işi giysi trend tuzlular tv programı ve basın Uluslararasi Tarifler yeni yıl çalışmaları yenimoda yeniyıl çalışmaları yetişkinler için kurabiyeler yıldönümü kurabiyeleri Yoresel Yemekler yöresel yemekler zafer bayramı zeytınyağlılar Zeytinyaglilar

Popüler Yayınlar

Evde Hobi Yemek © 2012 | Template By Jasriman Sukri